Som læser på en blog om forretning og kommunikation, så har du med stor sandsynlighed stiftet en virksomhed før – ellers går du måske med idéen om at gøre det. Uanset hvilket scenarie du står i, så er denne artikel noget for dig. Vi kigger på, hvordan du kan spare penge på forskellige gebyrer, din virksomhed betaler. På lang sigt kan de blive til rigtig mange penge.
Lige startet eller ikke startet endnu?
Der er gode nyheder til dem der lige er startet eller ikke er startet endnu. Dette skyldes, at der er blevet lavet en oversigt over erhvervskonto priser i Danmark. Det har næsten altid været en udfordring for iværksættere at finde ud af, hvor meget de skal betale i oprettelsesgebyr, månedlige gebyrer og kortgebyr, når de skulle have en konto til deres virksomhed. Dette er ikke længere et problem på grund af hjemmesider som ovenstående. Bankerne har også ændret deres praksis og er begyndt at have priserne offentlig tilgængelige på deres hjemmesider.
Når du har stiftet dit selskab, skal du have din selskabskapital udbetalt. Til dette skal du bruge en erhvervskonto og vælge denne som NemKonto. De fleste advokater udbetaler kun direkte til din NemKonto, hvorfor dette er relativt vigtigt. Vælger du en af de billigere løsninger, kan du gå med det danske Lunar (du har måske hørt dem omtalt som LunarWay tidligere), hvor du kun skal betale et par hundrede kroner om måneden – så slipper du nemlig for oprettelsesgebyrer. Et “problem” kan dog være, at du binder dig for et helt år hos dem.
Hvis du ikke har noget imod at få et par ekstra skridt for at spare et par tusind kroner om året i din virksomhed, så læs videre. Du har nemlig muligheden for at få en erhvervskonto i udlandet, hvor du hverken skal betale gebyr for oprettelse eller for at have en konto der. Det fungerer meget godt for danske iværksættere, hvis de har en meget simpel forretning. Det er meget nemt at oprette en konto hos eksempelvis TransferWise (nu kendt som Wise) eller Revolut. Det er dog ikke så nemt at registrere disse som NemKonto til din virksomhed. Du kan dog gøre det alligevel ved at udfylde en fysisk formular og sende denne til NemKonto per post.
Månedlige gebyrer du kan spare på
Her kommer der en liste over gebyrer, du bare betaler uden at tænke over det. Der er dog en del penge at spare alligevel:
- Regnskabsprogram (kan fås gratis)
- Webhosting (kan fås til 10-20 kroner om måneden)
- Office-pakken (kan fås “gratis” hos Google Drive eller Microsoft OneDrive)
- Mobil-telefon (behøver du den overhovedet?)
- Email (kan fås med i webhosting)
Vi håber, at du fandt du af, hvor du eventuelt kunne spare penge i din virksomhed.